image
Home - Diensten

Verwarming

Welkom in de wereld van energietransitie, waar de toekomst vandaag begint. Bij ons staan we klaar om je te begeleiden door het doolhof van mogelijkheden en combinaties, zodat je de perfecte installatie vindt voor jouw energiebehoeften. Met onze expertise maken we de complexiteit begrijpelijk en streven we ernaar om jouw duurzame visie werkelijkheid te maken. Ontdek de kracht van hernieuwbare energie en samen bouwen we aan een duurzamere morgen.

Ontdek waarmee je jou kunnen verderhelpen
icon Klassieke verwarming

Condensatieketels

In de wereld van duurzame verwarming is de gascondensatieketel van onschatbare waarde en zal nog lang een cruciale rol blijven spelen. Met onze uitgebreide ervaring in samenwerking met Bosch kennen we deze toestellen door en door.

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke en energiebesparende manier om je huis te verwarmen, bieden we een divers assortiment condensatieketels aan. Veel van onze ketels zijn compatibel met zonnepanelen en warmtepompen, wat resulteert in een beter ErP-label en een duurzamer systeem.

Onze condensatieketels garanderen een maximaal rendement en bieden het ultieme verwarmings- en warmwatercomfort. Dus als je op zoek bent naar de ideale oplossing, dan zijn onze ketels de beste keuze. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst voor jouw verwarmingsbehoeften.

 

 

Contacteer ons

icon Energie uit de lucht

Lucht-waterwarmtepompen

Hoewel de warmtepomptechnologie al bestaat sinds het begin van de 19e eeuw, heeft deze toepassing pas echt een vlucht genomen sinds de opkomst van groene energie.

Maar hoe werkt een lucht-waterwarmtepomp eigenlijk? Deze slimme technologie onttrekt energie uit de buitenlucht en zet deze op een uiterst energiezuinige manier om in warmte. Doordat maar liefst 75% van de benodigde energie gratis uit de natuur wordt gehaald, geniet je van een zeer energiezuinige verwarming. Voor het resterende kwart springt de elektriciteit bij. De opgewekte energie kan vervolgens worden ingezet voor de verwarming, het sanitair warm water of zelfs de koeling van je woning. Een duurzame en efficiënte oplossing voor een comfortabel binnenklimaat!

Contacteer ons

icon Warmte uit de grond

Bodem-waterwarmtepompen

Wist je dat je op een diepte van 100 meter onder de grond een constante temperatuur van 20-25 graden Celsius kunt vinden? Stel je eens voor dat je deze natuurlijke warmte zou kunnen benutten voor de energievoorziening van je woning!

Nu, dat is mogelijk met een Bodem-waterwarmtepomp!

De Bodem-waterwarmtepomp is een ingenieus systeem dat energie uit de bodem haalt en op een uiterst energiezuinige manier omzet in warmte. Dit type warmtepomp staat bekend om het hoogste rendement, waardoor je op een duurzame manier je woning kunt verwarmen. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je dit veelzijdige toestel ook gebruiken als passieve koeling tijdens de zomermaanden.

Met de Bodem-waterwarmtepomp geniet je het hele jaar door van optimaal comfort, terwijl je tegelijkertijd een milieubewuste keuze maakt. Ontdek de kracht van duurzame energie en verwelkom een groenere toekomst voor jouw woning met onze Bodem-waterwarmtepomp!

 
 
Contacteer ons

icon Stookolie

Verwarmen met stookolie: wat mag nog wel en wat niet meer?

Sinds 1 januari 2022 mag u in bepaalde gevallen geen stookolieketel plaatsen of vervangen.

Afhankelijk van het type gebouw en de beschikbaarheid van een aardgasnet, mag u wel of geen stookolieketel meer plaatsen. Dit geldt voor zowel woongebouwen als niet-residentiële gebouwen. U kunt bij Fluvius nagaan of uw gebouw aansluitbaar is op het aardgasnet(opent in nieuw venster) en voor welke kostprijs. Het Energiedecreet verplicht u echter niet om van stookolie over te schakelen op aardgas. Er zijn ook andere alternatieven voor stookolieketels.

U kunt nog steeds op ons rekenen voor het onderhoud.

 

Contacteer ons